Lagu Nasyid Unic

Lagu Nasyid Unic

Lagu nasyid unic – Unic ialah sebuah grup musik dan penyanyi nasyid di Malaysia yang menyampaikan lagu-lagu nasyid Melayu. Lagu nasyid ini merupakan rakan seangkatan kepada kumpulan nasyid In-Team, Ae-man dan Mestica yang lahir di bawah pengurusan Hijjaz.

Berbekal pengalaman dan tenaga kerja yang sedia ada, lagu nasyid Unic telah menubuhkan sebuah syarikat yaitu UNIC Records yang kini lebih dikenali sebagai UNIC Dot My Pro, setelah menamatkan tempoh kontrak 8 tahun di bawah naungan Hijjaz Records pada awal tahun 2010. Tujuan penubuhan syarikat ini adalah untuk memenuhi kehendak pasaran dalam bidang penerbitan album, buku dan bahan‐bahan yang berbentuk pendidikan untuk segenap lapisan masyarakat dan juga berfungsi sebagai pengedar kepada semua produk‐produk Unic Records dan pelanggan lagu nasyid Unic.

Lagu nasyid Unic terus bergerak maju bersama dengan dua buah lagi syarikat yang diuruskan mereka sendiri iaitu Unic Nasyeed and Training Consultant (UNTC) dan UNIC Biotrade. Setiap syarikat yang ditubuhkan mempunyai fungsi tersendiri dalam usaha mereka menyampaikan dakwah kepada masyarakat.

Misi Unic Records adalah untuk meneroka, berkembang dan menjalankan usaha dakwah menerusi bidang‐bidang yang diceburi selaras dengan kemajuan dan perkembangan negara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *